Vi bjuder


En av cheferna här tyckte att jag borde äta mer sötsaker så han kom förbi med en stor tårtbit och ställde den på mitt bord. Tårtan var inge god så jag bjöd vidare till några andra kolleger hehe.

En ful och en gul

Hälsade på Fina på En ful och en gul.

Beijing jiao zi

Hong Shao Pai Gu, glaserade revbenspjäll

Shui Shu Rou, hängmörad biff med stark sichuanpeppar, mums

Palmbladspannkaka.
Vilken god middag det blev, jag kan nog äta deras biff varje dag flera år framåt.

Kulturella idag

Kusinen Patricia är hos oss denna vecka och ska praoa på en bildbyrå och  självklart blev det ett besök på Fotografiska museét.

Bio å hamburgare


Såg bröderna Coens nya film True Grit, riktigt bra.

Kvällen fortsätter

med avslutningsvernisage på Arkitekthögskolan, Kåken och Nöjesguidens gala på Nalen.

@ Grill

Mannen fyller år idag och det firade vi med en middag på Grill.

Tonfisk "Grill salsa" var så där, inga stående ovationer hade hellre hoppat över den rätten.


Däremot var deras vitlök och örtmarinerat lamm helt himmelskt.

Efterrätten Ananas "Roti" med kokosglass, rom och lime OMG säger jag bara.
Jag tror att födelsedagsbarnet var väldigt nöjd med kvällens middag.

Bara Alice

Vilken sötis.

Gott med pasta


Efter Fina blev det aw med tjejerna på Vapiano.

Årets 6:e semla


Är på Vetekatten och proppar i mig en vanlijsemla.

Sushi lunch


Har varit sjukt sugen på sushi i en vecka nu så idag mötte jag upp Fina och Alice för lite god sushi.

Fika a la Finspång

En av tyska cheferna blev övertalad av oss att baka äppelpaj, eller appelkoka som han säger. Jag var en av dom som blev hans försökskanin då han har aldrig bakat i hela sitt liv. Resultatet blev godkänt så nästa vecka sa vi att han kunde prova sig på rabarberpaj.


Chocklad från Tyskland, mindre gott.

Happy Valentine

to U all

Min utsikt

Måste dela med mig den fina utsikten jag har från min arbetsplats.

Kvällsmat

Niclas har hållt på och förberett kvällens middag sen i fredags. Det har handlats, grönsaker har hackats och kött har marinerats och resultatet blev:

Löjromstoast till förrätt, Rödvinsbräserade oxkinder med tryffélpotatispure till huvudätt och Skogsbärspannacotta till efterrätt.......mums.

Min egen mästerkock


Smell like Homer


Vissa dagar luktar min älskling som Homer, ganska gott faktiskt. Vi köpte parfymen i höstas när vi var i Rom.

Idag lördag

Nu har vi börjat med isoleringen inne i garaget. Jag slapp hjälpa till idag så jag tog en långprommenad i solen.
Vi har en alldeles egen snöberg utanför porten.

Årets 5:e semla


Äntligen, jag har varit sugen på semla i flera dagar nu.

Förbredelsen har börjat

Älsklingen har lovat att laga mig en gourmetmiddag på söndag så han måste börja marinera redan nu.

Hemma igen

Skönt att vara hemma igen.

Jag mötte upp Niclas i Saluhallen där han skulle göra några inköp. Vad han skulle köpa där vet jag inte men det skulle tydligen bli en överraskning till mig på söndag.

Kvällsmys?


Har inte bestämt mig om jag mysäter eller tröstäter

Så här bor jag denna vecka


Gillar att gardinerna och överkastet marchar varandra.

Dinner time

Ikväll blev vi bjudna hem till Jonas till hans nyrenoverade lägenhet på en tre rätters middag .

Årets 4:e semla

Emy och Milton kom förbi med lite fika. Kul att Milton både gillar semlor och kaviar.

Fika


Nyårsfirande

Vi firade den kinesiska nyåret med en tv inspelning med Skavlans och god mat på Ho´s tillsammans med två vänner.

Middagsdejt

Datorn och jag

RSS 2.0